На Харківщині у школі спалахнула масштабна пожежа: рятувальники 11 годин гасили вогонь (відео)

На Харківщині у школі спалахнула масштабна пожежа: рятувальники 11 годин гасили вогонь (відео)
В школі на вулиці Гвардійській, 43, що у Чугуєві на Харківщині загорілися дерев‘яні конструкції даху та перекриття над приміщенням спортзалу. Пожежею пошкоджені спортивна зала і два класи — кабінети хімії та літератури.

У Чугуєві в Харківської області сталася пожежа в школі № 2 - горіли дерев’яні конструкції даху, перекриття спортзалу та частково двоповерхової будівлі школи. Внаслідок того, що пожежа спалахнула у неділю ввечері і в приміщенні школи не було школярів та педагогів - ніхто не постраждав: "Травмованих немає, вихідний — тільки сторож був", повідомили у пресслужбі ДСНС. 

Згодом пожежники повідомили, що причиною загоряння стало коротке замикання. Проте, це ще не остаточна версія, оскільки деталі загоряння будуть встановлювати також і правоохоронці.

Вогонь по конструкціях швидко розповсюджувався на значну площу. На місці події працювало 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 50 чоловік особового складу ДСНС, - йдеться у повідомленні надзвичайників.

Наразі ж усі учні, які навчаються у цій школі перебувають дома та "відвідують" заняття у дистанційному форматі. Усього в школі навчаються 363 дитиниповідомила Суспільному заступниця начальника управління освіти Чугуївської міської ради Марина Реброва.

Школа має дві будівлі, постраждала лише одна. Друга будівля початкової школи залишилася у нормі. Отже, початкова школа буде навчатися у звичайному режимі. Ми беремо тайм-аут сьогодні та завтра для того, щоб належним чином організувати освітній процес, тому ці два дні діти навчаються дистанційно, - заявила Реброва.

 

Відомо, що внаслідок пожежі майже вся техніка та меблі збереглися. Дещо вдалося своєчасно винести у ті приміщення, до яких пожежа не дісталася. Зокрема, вже з 22 вересня усі учні повернуться до школи та продовжать навчання у звичному форматі.

Один з варіантів — навчання у другу зміну в сусідній школі №1. Другий — навчання у вільних приміщеннях школи №5. Ця школа дещо віддалена, близько кілометра від школи до школи, але є можливість вивести окремо цілий поверх, щоб перевести учнів. І третій варіант — на певний період запровадження дистанційного навчання, - додала заступниця начальника управління освіти Чугуївської міської ради Марина Реброва.

 

Читайте також
У Київській області внаслідок пожежі загинув 13-річний хлопчик У Київській області внаслідок пожежі загинув 13-річний хлопчик
У Київській області в місті Сквира, в ніч на 5 червня у двоповерхового будинку трапилась смертельна пожежа. Унаслідок загоряння загула 13-річна дитина.
У Харкові вночі горіли шість автомобілів: рятувальники ліквідували пожежу (відео) У Харкові вночі горіли шість автомобілів: рятувальники ліквідували пожежу (відео)
Причина виникнення пожежі та сума заподіяних збитків наразі з’ясовуються. Також горіла автівка начальника відділу поліції Харкова.
Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео) Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео)
Внаслідок лісових пожеж у Туреччині загинуло чотири особи та ще 183 особи постраждало.
Loading...
Load next