У Міноборони перелічили надбавки для військових ЗСУ

У Міноборони перелічили надбавки для військових ЗСУ

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова озвучила мінімальну суму зарплати у Збройних Силах України і перелічила передбачені наразі доплати українським захисникам. 

Про це вона розповіла у розмові з речником відомства Дмитром Лазуткіним.

Базове грошове забезпечення у ЗСУ – 20 100 грн. Це мінімальна сума, нижче якої не може бути у військового, зазначила Калмикова.

Також є надбавки: це бойові виплати в розмірі 100 000 грн за виконання завдань на передовій і додаткові затверджені Кабміном 70 000 грн.

За словами Калмикової, щодо 70 000 вже проведені всі необхідні процедури, є наказ міністра оборони Рустема Умєрова з порядком нарахування і наразі відомство збирає дані з військ щодо чисельності осіб, якім треба виплатити цю суму.

Серед інших доплат є також 30 000 грн, які виплачуються тим, хто у складі угруповань виконує спеціальні та бойові завдання.

Є  окрема доплата для військовослужбовців, які служать в управліннях – це до 50 000 грн.

Калмикова зазначила, що наразі спостерігається "дуже гарна" динаміка роботи центрів рекрутингу, і всі вакансії у ЗСУ зараз є популярними, тому що армія все ще є роботодавцем із найвищою зарплатою в Україні.

Нагадаємо, Міноборони Німеччини планує значно збільшити резерв Бундесверу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові знищили укріплення супротивника протитанковою ракетою (відео) Українські військові знищили укріплення супротивника протитанковою ракетою (відео)
Українські військові направили керовану протитанкову ракету на фортифікаційну споруду, облаштовану окупантами неподалік позицій ЗСУ.
Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео) Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео)
Командування Об'єднаних сил ЗСУ 5 лютого відзначає другу річницю створення. З цієї нагоди військові опублікували потужне відео з тренувань на землі, в морі та в повітрі.
Loading...
Load next