Цьогоріч в Україні кількість справ щодо шахрайства у 1,6 разів більша, ніж за весь 2021 рік ‒ "Опендатабот"

Цьогоріч в Україні кількість справ щодо шахрайства у 1,6 разів більша, ніж за весь 2021 рік ‒ "Опендатабот"

В Україні за перші пʼять місяців 2024 року відкрили понад 38 тисяч справ за статтею про шахрайство. Це у 1,6 раза перебільшує показник за весь 2021 рік. 

Про це повідомив «Опендатабот».

Трохи більше як 7 тисяч або 18% усіх зареєстрованих справ у 2024 році дійшли до суду. Ще понад 4,5 тисячі справ закрили.

Окрім того, кримінальних проваджень щодо шахрайства побільшало на 10% у порівнянні до аналогійного періоду торік. Загалом же за весь 2023 рік за цією статтею відкрили понад 82 тисячі справ.

За даними Нацбанку, найпопулярнішими методами шахрайства з платіжними картками в Україні традиційно залишається соціальна інженерія та фішинг. 

Нагадаємо, На Тернопільщині внаслідок зливи обвалилась пішохідна частина мосту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії
Сьогодні, 21 квітня, підконтрольний окупаційній владі так званий «Джанкойський районний суд» виніс незаконний вирок українському військовослужбовцю Євгенію Добринському.
Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.
Loading...
Load next