В Україні створять мережу контактних пунктів програми ЄС «Горизонт Європа»

В Україні створять мережу контактних пунктів програми ЄС «Горизонт Європа»

В Україні створять мережу контактних пунктів програми Євросоюзу «Горизонт Європа».

Про це повідомило Міністерство освіти та науки.

Мережа національних контактних пунктів буде охоплювати 22 НКП у 14 закладах вищої освіти, 4 наукових установах Національної академії наук та 2 державних установах, підпорядкованих МОЗ та Міндовкіллю. Водночас НКП програми «Горизонт Європа» працюватимуть у 12 населених пунктах у межах 10 областей України. З 22-х НКП 6 мали досвід виконання таких функцій за програмою «Горизонт 2020», - йдеться у повідомленні.

Перелік національних контактних пунктів доступний на сайті МОН.

Зазначається, що основна місія мережі НКП — активізація участі українських установ, організацій у програмах «Горизонт Європа та «Євратом», забезпечення підвищення кількісних та якісних показників участі в них і залучення європейських грантів для посилення українського дослідницького та інноваційного потенціалу.

Розбудова мережі НКП є важливим етапом створення інфраструктури підтримки українських установ та організацій у програмі «Горизонт Європа».Конкурсний відбір НКП оголошувався з 8 квітня з продовженням за деякими напрямами до 16 травня 2024 року. За підсумками було отримано 46 заявок. У конкурсі взяли участь представники 39 установ та організацій, 26 з яких — заклади вищої освіти, 5 — наукові установи Національної академії наук, 8 — інші державні установи та громадський сектор.

Нагадаємо, На кордоні з Польщею збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next