Відсьогодні посилюють вимоги щодо української на телебаченні

Відсьогодні посилюють вимоги щодо української на телебаченні

З 17 липня 2024 року набирають чинності окремі положення статті 40 Закону України “Про медіа”, які збільшать присутність державної мови на телебаченні.

Про це повідомляє пресслужба Уповноваженого із захисту державної мови.

З 17 липня 2024 року посилюються вимоги щодо використання державної мови в ефірах українськомовних програм: використання недержавної в ефірах допускатиметься лише у вжитих учасниками програм сталих виразах, коротких фразах чи окремих словах учасників програми, що транслюється у прямому ефірі, крім ведучих (дикторів) програми, якщо загальна тривалість таких реплік не перевищує 10% тривалості програми. Усі виступи, інтерв'ю, коментарі, пояснення, запитання, окремі репліки тощо недержавною мовою мають бути перекладені, дубльовані або озвучені українською, - йдеться у повідомленні.

За словами Уповноваженого Тараса Кременя, це сприятиме припиненню в телевізійних та радіоефірах режиму українсько-російської двомовності.

Нові вимоги щодо збільшення присутності української мови на телебаченні є важливим кроком для зміцнення статусу державної мови в інформаційному просторі. Відтепер глядачі матимуть можливість споживати ще більше контенту рідною українською мовою, - наголосив Кремінь.

Нагадаємо, Сили оборони за два місяці уразили 15 російських засобів ППО у Криму

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українська — це модно: з 16 січня в Україні друковані ЗМІ працюватимуть за новими правилами Українська — це модно: з 16 січня в Україні друковані ЗМІ працюватимуть за новими правилами
Притягати порушників до адміністративної відповідальності Уповноважений із захисту державної мови почне з 16 липня 2022 року.
Нацрада оштрафувала два телеканали на 25 тис. грн за відсутність української мови в ефірі Нацрада оштрафувала два телеканали на 25 тис. грн за відсутність української мови в ефірі
Частка української мови на телеканалах складала не більше 8%.
У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео) У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео)
Співробітниця компанії, в якій хотіла працювати дівчина, сказала, що україномовній колезі буде некомфортно в колективі, тому що там всі спілкуються російською.
Loading...
Load next