У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео)

У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео)
Співробітниця компанії, в якій хотіла працювати дівчина, сказала, що україномовній колезі буде некомфортно в колективі, тому що там всі спілкуються російською.

У Києві із дівчиною трапився неприємний випадок, головною винуватицею якого стала наша радна українська мова. Так, HR-ка компанії Columb Trade відмовила дівчині у працевлаштуванні через те, що вона розмовляє лише українською мовою й наголосила, що в компанії "корпоратівная культура – все на русском"

Про це у Facebook написали на сторінці громадського руху "Відсіч".

На відео чітко чути розмову, яка відбулася між HR-менеджером та дівчиною: "Это даже не отказ. Вам будет некомфортно в среде. У нас такая корпоративная культура. Мы все на русском общаемся".  Менеджер також заявила, що засновник фірми – білорус, який начебто не розуміє української мови.

Такі дії менеджера є грубим порушення Конституції України, Кодексу законів про працю України та Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Окрім цього, блогерка із ніком Zamist Krovi на своюму YouTube-каналі також розповіла про цей інцидент й зазначила, що трапилось це із її близько подругою. Вона зазначила, що дівчина, якій відмовили у працевлаштуванні, – магістр і психолог з дипломом КНУ імені Тараса Шевченка. Окрім того, вона вже має декілька років стажу: "Київ. 7-й рік війни з Росією. Утиски україномовних. Зневаги до української мови від компанії Columb Trade".

Зауважимо, що омпанія Columb Trade вже встигла оприлюднити вибачення, в якому заявила, що не займається "антинаціоналізмом". Там також заявили, що все що відбулося у телефонній розмові, є "суб'єктивною думкою конкретного співробітника" і тепер у компанії проведуть внутрішнє розслідування.

 

Читайте також
Tik Tok в Україні: майбутнє чи утопія Tik Tok в Україні: майбутнє чи утопія
Ви теж бачите дітей, що в парках, торгових центрах, автобусах знімають тіктоки? Ви теж не розумієте у чому всьому сенс?
Українська — це модно: з 16 січня в Україні друковані ЗМІ працюватимуть за новими правилами Українська — це модно: з 16 січня в Україні друковані ЗМІ працюватимуть за новими правилами
Притягати порушників до адміністративної відповідальності Уповноважений із захисту державної мови почне з 16 липня 2022 року.
"Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео) "Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео)
Український шоу-мен, саунд-продюсер та DJ Назарій Гук, якого більшість українців знають під псевдонімом JULIK, на піку популярності відомого DZIDZIO не побоявся покинути гурт та зайнятись сольною кар’єрою. У відвертому та ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “ПравдаТУТ Львів” артист розповів, як будує зараз свою сольну кар’єру, як заробляв гроші у період карантину, навчання в консерваторії в Італії й булінг, який довелось пережити в той час.
Loading...
Load next