Цьогоріч передбачено $625 мільйонів на виплати переселенцям - Верещук

Цьогоріч передбачено $625 мільйонів на виплати переселенцям - Верещук

Цьогоріч 625 мільйонів доларів передбачено на грошові виплати вразливим категоріям внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час конференції «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам», повдіомляє пресслужба Мінреінтеграції

Я знаю, що цьогоріч 625 мільйонів доларів передбачено саме на грошові виплати нашим людям вразливих категорій. Я дуже прошу продовжувати такі програми, – сказала вона.

Посадовиця подякувала організаторам та учасникам заходу за особисту мотивацію й вагомі внески у підтримку внутрішніх переселенців.

Вона відзначила надійну підтримку міжнародних партнерів та донорів. Зокрема USAID, WFP, IOM, UNHCR, UNICEF тощо.

За її словами, саме завдяки цим організаціям з моменту повномасштабного вторгнення українці отримали 2 мільярди доларів США грошової допомоги, а половина цих коштів була спрямована на підтримку ВПО.

Грошова підтримка – це швидкий, простий та гнучкий інструмент гуманітарного реагування. Тому він дуже ефективний, - акцентувала Верещук.

Конференція була організована Тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради з питань захисту прав ВПО та постраждалих від агресії РФ за підтримки USAID.

Метою заходу є об’єднання зусиль держави та міжнародних партнерів для мобілізації фінансової підтримки ВПО.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Ізраїлю оголосив про розпуск військового кабінету

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео) Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео)
Отримати допомогу можна подавши заявку до представників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Процедура реєстрації доволі проста.
Loading...
Load next