Австрія звільнить українських студентів від плати за навчання ще на семестр

Австрія звільнить українських студентів від плати за навчання ще на семестр

Українські студенти держуніверситетів та університетських педагогічних коледжів Австрії не платитимуть за навчання і в зимовому семестрі 2024/25 навчального року.

Про це повідомляє APA.

Українські студенти державних університетів та університетських педагогічних коледжів не платитимуть за навчання і в зимовому семестрі 2024/25 навчального року. Відповідний виняток у Постанові про плату за навчання буде знову продовжено міністром освіти Мартіном Полашеком, - ідеться у повідомленні.

Відомо, що українські студенти, котрі навчаються у 22 державних університетах або 14 університетських коледжах педагогічної освіти в Австрії, звільняються від сплати за навчання, починаючи з літнього семестру 2022 року.

Недоотримані у зв'язку з цим кошти університетам відшкодує Міністерство освіти Австрії. Зазначається, що через свої правові та фінансові рамки Міносвіти не може встановити жодних рекомендацій з цього приводу для університетів прикладних наук та приватних вишів. Однак багато з них пропонують власні заходи підтримки для українців.

Нагадаємо, Лубінець - про визволення з полону десятьох цивільних: Це надія, що такі повернення будуть і надалі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next