Абітурієнти з ТОТ у 2024 році проходитимуть співбесіди з трьох предметів для вступу до вишу

Абітурієнти з ТОТ у 2024 році проходитимуть співбесіди з трьох предметів для вступу до вишу

Цього року охочі з тимчасово окупованих територій України вступити до вищого навчального закладу проходитимуть співбесіди з трьох предметів, а не з трьох-чотирьох, як це було раніше.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Під час моніторингу наш Офіс виявив, що згідно з Порядком прийому для здобуття вищої освіти у 2024 році абітурієнти з ТОТ мали при вступі до закладу вищої освіти складати співбесіду з трьох-чотирьох предметів. Проте у минулих роках вступники складали співбесіду лише з трьох предметів, - пише він.

Лубінець пояснює, що кожен заклад освіти міг фактично на власний розсуд визначати кількість предметів для співбесід, що, за його словами, могло негативно впливати на абітурієнтів.

Омбудсмен акцентує, що Міністерство освіти внесло зміни до Порядку прийому для здобуття вищої освіти у 2024 році, відповідно до яких абітурієнти з українських ТОТ проходитимуть співбесіду лише з трьох предметів.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 93

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Як подати мотиваційний лист при вступі: пояснення Як подати мотиваційний лист при вступі: пояснення
Під час вступу у 2022 році обов'язковим є написання мотиваційного листа разом з пакетом документів.
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
Loading...
Load next