Київрада планує збільшити компенсації за генератори для житлових будинків

Київрада планує збільшити компенсації за генератори для житлових будинків

Київська рада планує збільшити суми відшкодування вартості незалежних джерел електроенергії, особливо для багатоповерхових будинків.

Про це повідомили у відомстві.

У Києві хочуть збільшити максимальний поріг компенсації (для великих будинків — у кілька разів), а також запровадити справедливу градацію: що більші витрати будинку, то більша гранична сума допомоги від міста. 

Як пояснив міський голова Віталій Кличко, збільшити максимально граничну суму залежно від поверховості будинку хочуть для того, щоб мешканці могли закуповувати більш потужне обладнання. Зміни передбачають відшкодування 75% вартості придбаних незалежних джерел електричної енергії, але не більш як: 

  • 100 тисяч гривень для будинків до 6 поверхів (включно); 
  • 200 тисяч гривень для будинків від 7 до 16 поверхів (включно); 
  • 300 тисяч гривень для будинків від 17 поверхів, а також для будинків з прибудованими, вбудованими, даховими котельнями.

Удосконалений порядок відшкодування стосуватиметься не тільки ОСББ та ЖБК. А всіх багатоповерхових будинків столиці, де таке рішення ухвалять мешканці. Переконаний, удосконалена програма працюватиме ще ефективніше, — наголосив очільник Києва.

Нині столична влада вже компенсує 75% вартості обладнання, але максимальна сума допомоги — не більш ніж 80 тисяч грн за одну одиницю обладнання. Зазначимо, що до незалежних джерел електричної енергії, зокрема, належать бензинові, дизельні, газові генератори, сонячні зарядні станції, інвертори.

Нагадаємо, На Закарпатті затримали псевдоблагодійників, які привласнювали кошти на лікування дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
«Слава Україні — героям слава!": у Києві відбулася акція іноземців, на підтримку України (фото, відео) «Слава Україні — героям слава!": у Києві відбулася акція іноземців, на підтримку України (фото, відео)
Іноземні громадяни вийшли 6 лютого на Марш єдності.
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Loading...
Load next