На Закарпатті затримали псевдоблагодійників, які привласнювали кошти на лікування дітей

На Закарпатті затримали псевдоблагодійників, які привласнювали кошти на лікування дітей

Прикордонники у Закарпатській області викрили жителів Одещини та Полтавщини, які привласнювали кошти, зібрані на лікування тяжкохворих дітей.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

"Фольксваген", яким їхали псевдоблагодійники, наряд від відділення інспекторів прикордонної служби "Хижа" Мукачівського загону зупинив на контрольному посту, розташованому на околиці населеного пункту Теково.

На неодноразові вимоги прикордонників водій відмовився надати свій транспортний засіб для огляду, натомість, як підставу для безперешкодного проїзду через контрольні пости, пред’явив посвідчення комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Таке ж посвідчення мав і пасажир. Як з’ясували згодом прикордонники, надані документи є повністю сфальшованими, - йдеться у повідомленні.

В ході подальшого огляду прикордонники у чоловіків також виявили посвідчення про належність до одного із благодійних фондів, договір про надання волонтерських послуг, бланки актів вилучення грошових пожертв, наліпки благодійного фонду тощо.

Виявилося, що "благодійники" займалися розповсюдженням по місцевих магазинах скриньок для збору коштів, а в подальшому 80 % від зібраних коштів забирали собі, а решта 20 %, за словами чоловіків, могли бути використанні для надання допомоги комусь із хворих. Крім того, в телефоні одесита оперативники загону виявили переписку, у якій він висловлює сподівання на перемогу Росії у війні проти України, - додали в ДПСУ.

Прикордонники на місце події викликали співробітників правоохоронних органів. Також вони скерували до поліції повідомленні про факт виявлення у діях псевд благодійників ознак злочинів, передбачених ст. 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та 190 ККУ (Шахрайство).

Нагадаємо, Смертельна ДТП на блокпосту: Тандиру продовжили арешт до 31 серпня

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next