Керівництву Держмитслужби пропонували $1,7 мільйона хабаря за «своїх людей» на посадах

Керівництву Держмитслужби пропонували $1,7 мільйона хабаря за «своїх людей» на посадах

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру двом особам, які намагались "поставити" підконтрольних їм осіб на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби для впровадження корупційних схем.

Про це повідомили у НАБУ і САП.

У межах слідства встановлено, що указані особи пропонували керівництву Державної митної служби України 1 млн дол. за призначення своєї людини на посаду керівника Львівської митниці, ще 500 тис. дол. та 200 тис. дол. – за посади очільників Волинської і Чернівецької митниці відповідно.

За даними НАБУ, учасники групи "розраховували на те, що керівництво Держмитслужби «не помічатиме» корупційні схеми на цих митницях в обмін на половину незаконно отриманих доходів".Двом учасникам злочину, зокрема його ініціатору, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 (пропозиція, надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Ініціатора затримали.

Нагадаємо, Зеленський: Припинення вогню можливе лише на міжнародному майданчику в присутності лідерів країн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Брата судді Вовка "спіймали на гарячому": мільйони доларів та сотні тисяч євро Брата судді Вовка "спіймали на гарячому": мільйони доларів та сотні тисяч євро
У брата глави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка та його спільника, НАБУ і САП виявили величезні обсяги готівки. Зокрема, понад 3,7 мільйона доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень та навіть 100 шекелів.
Спільник Семенченка вийшов із СІЗО під заставку 5 млн грн
Євген Шевченко, підозрюваний у справі створення "приватної військової компанії" разом із депутатом Семеном Семенченком, вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.
Loading...
Load next