Тропічне повітря з Африки: в Україні прогнозують аномальну спеку до 41°

Тропічне повітря з Африки: в Україні прогнозують аномальну спеку до 41°

Наступного тижня в Україні очікується надзвичайна спека, пов’язана з поширенням тропічного повітря з північних районів Африки.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

До 40-41° очікується у південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях упродовж 11-15 липня.

35-38° прогнозують синоптики в інших регіонах.

В Укргідрометцентрі пояснюють, що така аномальна спека пов’язана з поширенням на територію України тропічного повітря з півночі Африки.

40-41° – це близько до абсолютних максимумів температури, зафіксованих в Україні за всю історію спостережень.

Як підкреслили у ДСНС, "погодні умови можуть негативно впливати на самопочуття людей. Будьте обережні, по можливості не виходьте на вулицю та пийте побільше водички".

Нагадаємо, На Прикарпатті прибрали блокпост, на якому місцеві напали на військового ТЦК

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження
В Україні знову прогнозують дощі з сильними грозами. Цього разу негода вируватиме у центральних, східних та західних областях.
Loading...
Load next