Україна розширила консульські послуги у 20 країнах

Україна розширила консульські послуги у 20 країнах

24 дипломатичним установам України у 20 країнах надали доступ до Державного реєстру актів цивільного стану. Це означає, що громадяни зможуть отримати витяги про народження, смерть, зміну імені, шлюб, розлучення та інше.

Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ.

Доступ до реєстру отримали посольства України в Австрії, Алжирі, Бельгії, Великій Британії, Вірменії, Іспанії, Марокко, Молдові, Нідерландах, Норвегії, ОАЕ, Румунії, Таджикистані, Туркменістані, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії та Швеції, а також консульства в Единбурзі, Бєльцях, Дубаї, Ніредьгазі та Брно.

Загалом доступ до реєстру мають 48 установ у 31 країні Європи, Північної Америки, Азії та Океанії, а також Африки та Близького Сходу.

Це означає, що громадяни в цих країнах можуть отримати свідоцтва, видані на території України. Зокрема, ідеться про свідоцтва щодо: народження та смерті, зміни імені, укладання та розірвання шлюбу.

Нагадаємо, Зеленський: Україні для повного захисту потрібно 25 Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Помер відомий український політик та письменник Володимир Яворівський Помер відомий український політик та письменник Володимир Яворівський
Один із засновників Народного Руху України, народний депутат Верховної Ради кількох скликань та український письменник, Володимир Яворівський помер у віці 78 років.
Loading...
Load next