В Україні запрацює проєкт навчання жінок водіння автобусів

В Україні запрацює проєкт навчання жінок водіння автобусів

Мінінфраструктури спільно з ООН запустять в Україні пілотний проєкт із навчання водійок у сфері перевезень пасажирів автобусами. Його мета — подолати кадровий дефіцит у сфері перевезень.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Проєкт має назву «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень». Його реалізовуватиме громадська організація «Фундація інституційного розвитку», а гроші на цю програму виділить Швеція.

Головними завданнями цієї програми є:

  • створення нових робочих місць та можливості професійного розвитку жінок у сфері громадського транспорту відповідно до вимог транспортної реформи в Україні та європейських стандартів;
  • розширення можливості працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень;
  • інтеграція стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сфері пасажирського транспорту.

Це перша ініціатива Міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і задля подолання стереотипів та упереджень щодо професій. За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, а це близько шести тисяч співробітників, — зазначив заступник глави Мінінфраструктури Сергій Деркач.

У межах проєкту також передбачено навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія — документа, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Нагадаємо, Укрзалізниця призначила додаткові поїзди з Києва до Одеси

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео) Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео)
Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.
Loading...
Load next