На підконтрольну Україні територію повернулися троє осіб

На підконтрольну Україні територію повернулися троє осіб

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути трьох людей в рамках возз'єднання сімей, передбаченого Женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Вдалося повернути доньку та сина з Луганської області, які вже зустрілися з мамою. Також на рідну землю повернулася жінка, яка возз'єдналася із донькою.

Крім того, працівники українського Офісу зустрілися з представниками офісу російської уповноваженої з прав людини. Під час зустрічі обидві сторони обмінялися листами військовополонених за формулою "200 на 200" та обговорили гуманітарні питання.

Україна знову висловила максимальну зацікавленість у поверненні своїх громадян додому і продовжує активно працювати над цим.

Нагадаємо, В Одеській ОВА відповіли Труханову, який виступив проти перейменування вулиць у місті

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Loading...
Load next