ЄС виділяє €2 мільйони на нову ініціативу з гуманітарного розмінування України

ЄС виділяє €2 мільйони на нову ініціативу з гуманітарного розмінування України

Європейський Союз виділяє 2 мільйони євро на фінансування нової ініціативи з гуманітарного розмінування України, яку здійснюватимуть жінки-інструктори разом із мінно-пошуковими собаками.

Про це повідомило Представництво ЄС в Україні.

Українські інструктори зі своїми навченими мінно-пошуковими собаками будуть залучені для знешкодження наземних мін та боєприпасів, що не вибухнули, по всій країні в межах проєкту, який фінансується завдяки гранту в розмірі 2 млн євро від Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії (FPI), - зазначається у повідомленні.

У новій ініціативі будуть задіяні вісім українських жінок-інструкторів та 16 бельгійських вівчарок малінуа, які разом пройшли інтенсивну п'ятимісячну підготовку в Камбоджі перед поверненням в Україну.

У Представництві ЄС поінформували, що проєкт реалізується спільно гуманітарними організаціями з розмінування APOPO, яка спеціалізується на тренуванні тварин для розмінування, та Mines Advisory Group (MAG).

Собаки будуть використовуватися на додаток до ручного та механізованого розмінування MAG на звільнених територіях України, зокрема у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Нагадаємо, Уряд звільнив заступника міністра енергетики, якого затримали на хабарі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next