На Дніпропетровщині затримали злочинну групу, яка створювала і продавали дитячу порнографію

На Дніпропетровщині затримали злочинну групу, яка створювала і продавали дитячу порнографію

Правоохоронці у Дніпропетровській області викрили злочинну групу, яка здійснювала сексуальну експлуатацію малолітнього та продавала дитячу порнографію. Зловмисників затримали.

Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області.

Зазначається, що факти злочинної діяльності щодо дітей встановили співробітники Департаменту міграційної поліції спільно з правоохоронцями Міністерства внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Америки (DHS).

Встановлено, що група розпочала діяльність восени минулого року. Поліцейські двох країн викрили організатора та двох її членів.

За даними слідства, зловмисники підшуковували "клієнтів" через Інстаграм, а порнопродукцію збували через Телеграм із використанням міжнародних платіжних систем. Загалом фігуранти "заробили" близько мільйона гривень.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, жорсткі диски, флешнакопичувачі, банківські картки, а також чорнові записи.

"Крім того, під час проведення слідчих дій поліцейські встановили факт передачі дитини чоловікам для сексуальної експлуатації. Наразі дитина перебуває у безпеці, фахівці надають їй всю необхідну допомогу", - зазначають у поліції.

Організатору та двом співучасникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і росповсюдження) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо кваліфікації дій підозрюваних за ст. 149 (Торгівля людьми) ККУ.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

В Офісі генерального прокурора додали, що мешканка Дніпра разом з 18-річним сином та знайомим організували збут порнографії за участю молодшого, 12-річного, сина жінки.

Зловмисники підшукували потенційних клієнтів серед іноземців. Після сплати коштів підозрювані через месенджер розповсюджували фото- та відеоматеріали порнографічного характеру. Лише за останні два місяці вони заробили близько 200 тис. грн.

Підозрюваних затримано, їм обрано запобіжні заходи.

Нагадаємо, Times: США блокують британський дозвіл для України бити ракетами Storm Shadow по росії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next