«Укрпошта» доставлятиме закордонні паспорти українців за $6

«Укрпошта» доставлятиме закордонні паспорти українців за $6

«Укрпошта» та Міністерство закордонних справ підписало меморандум про співпрацю. Очікується, що вже з вересня національний поштовий оператор почне доставляти закордонні паспорти в дипломатичної установи. Це коштуватиме усього 6 доларів без ПДВ проти 70-100 доларів, як зараз.

Про це повідомляється на сайтах «Укрпошти» та МЗС.

Зазначається, що «Укрпошта» доставлення документів за значно нижчою вартістю у порівнянні з міжнародними комерційними компаніями.

Так, єдина ціна доставки у будь-яку країну світу становитиме всього 6 доларів США та 10 грн ПДВ. Наразі ціна такої експрес послуги — від 70 до 100+ доларів залежно від країни. Оплатити доставку можна буде скориставшись технологією електронної марки з QR-кодом на сайті національного оператора.

Після того, як паспорт буде виготовлено на території України, «Укрпошта» відправить його на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли паспорт. Це робиться тому, що згідно з законодавством України при отриманні паспорта необхідна подвійна верифікація. Надалі планується забезпечити доставку на адресу отримувача.

В «Укрпошті» зазначили, що вони як член Всесвітнього поштового союзу мають змогу доставляти документи та посилки у понад 230 країн та територій світу. Партнерська мережа національних пошт сягає понад 660 тисяч відділень, які обслуговують 5,3 млн поштовиків.

Нагадаємо, На Волині від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер 93-річний пенсіонер

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті "Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті
"Укрпошта" з 1 липня тимчасово призупиняє доставку бджіл, за винятком бджолиних маток.
Російське консульство в Одесі припиняє прийом громадян Російське консульство в Одесі припиняє прийом громадян
Прийом та запис громадян з питань оформлення віз зараз не здійснюється.
Loading...
Load next