На Закарпатті знайшли 21-річного хлопця, який чотири дні блукав у горах і ледь не загинув

На Закарпатті знайшли 21-річного хлопця, який чотири дні блукав у горах і ледь не загинув

На Закарпатті прикордонники відділу "Ділове" Мукачівського загону знайшли 21-річного молодика, який чотири дні блукав у горах. До пошуків залучали безпілотну авіацію, шукали 11 годин

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Під час перебування у горах 21-річний вінничанин тримав зв’язок зі своїм батьком, а коли зв'язок із сином обірвався, батько вирішив зателефонувати на телефонну "гарячу лінію" прикордонників. Після того, як змерзлого, голодного та спраглого молодика вдалося виявити, охоронці кордону дали йому їжу, воду та зігрітися біля багаття. Вночі температура повітря у горах опускалася до 6 градусів тепла.

Надивившись у соцмережах відео-інструктажів про гірські походи, молодик задумав незаконно перетнути українсько-румунський кордон. Закупив необхідний інвентар, одяг та взуття, газовий балончик для приготування їжі. Рухаючись за онлайн картами, чоловік постійно інформував батька про координати свого перебування. "Мандрівник" зізнається, що самому у горах було страшно, адже впродовж подорожі кілька разів ледь не став жертвою диких звірів. Якась тварина навіть намагалася напасти, її вдалося відлякати ліхтариком. Обійти ведмедів молодикові допомагав вітер, також бути обачнішим змушували вовчі сліди.

Дорогою горе-турист сильно отруївся, підозрює, що через воду з потічка. Після цього він майже півтори доби нічого не їв і не пив, бо не мав з собою чистої води.

За 50 метрів до кордону з Румунією прикордонникам вдалося відшукати молодого чоловіка. Останній всіляко намагався втекти та сховатися від гелікоптера та дронів прикордонників, адже не знав, що це саме його розшукують за інформацією батька, який злякався за життя та здоров’я сина.

Гріючись знайдений чоловік зізнався, що подорож виявилася на багато складнішою і дуже ризикованою, ніж він собі уявляв, та запевнив, що вдруге на таку подорож не наважиться.

Молодика доставили у прикордонний підрозділ, стосовно нього складено протокол про адмінправопорушення, "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Нагадаємо, В Ірані визнали, що передали РФ ракети

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next