На Закарпатті затримали групу іноземців, яка хотіла нелегально перетнути кордон

На Закарпатті затримали групу іноземців, яка хотіла нелегально перетнути кордон

Затримані виявилися громадянами Шрі-Ланки. Вони тривалий час жили в Україні та вирішили потрапити в ЄС поза пунктами пропуску.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Групу іноземців, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон, зафіксували військовослужбовці відділення "Паладь Комарівці" Чопського загону.

Чоловіків за 50 метрів від держрубежу помітила система відеоспостереження. Аби слідкувати за порушниками, використовували безпілотник, зокрема на їхні пошуки вислали групу реагування. Правоохоронці затримали одного з чоловіків за 100 метрів від кордону, який ховався у соняшниках. А за кількасот метрів від місця його виявлення ще двох, котрі переховувалися у кукурудзі.

Затримані мали при собі документи та виявилися громадянами Шрі-Ланки.

Як встановили згодом, іноземці прибули в Україну ще восени минулого року. Вони перебували в Україні понад встановлений візою термін. Не маючи законних підстав для в’їзду до ЄС, вони вирішили потрапити туди поза пунктами пропуску.

Чоловіки спланували маршрут і розпочали подорож у темний час доби, сподіваючись залишитися непоміченими, однак їх зупинив прикордонний наряд.

Іноземців доставили у прикордонний підрозділ. Коли усі обставини з'ясують, затриманих буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання кордону. Рішення у справі прийматиме суд.

Нагадаємо, Президент Фінляндії вважає, що настав час для початку переговорів між Україною і росією

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next