У Чехії шахраї "збирали" гроші для України, а витрачали їх на розваги

У Чехії шахраї "збирали" гроші для України, а витрачали їх на розваги

Поліція Праги викрила шахраїв, які зібрали близько 44 тисяч євро нібито для України під прапором Фонду JSME LIDE («Ми — люди»).

Про це повідомляє Radio Prague International.

Організував збір 18-річний хлопець, його вже затримали правоохоронці. У поліції розповіли, що пожертвувані гроші вони разом зі спільниками використовували для власних потреб та розваг, зокрема, подорожували, оплачували проживання та купували продукти.

За даними слідства, члени Фонду JSME LIDE («Ми — люди») кілька місяців збирали гроші в скриньках в універмагах та супермаркетах у Празі та прилеглих муніципалітетах Центральночеського краю. У поліції встановили, що загальна сума збитків становить близько 44 тисяч євро, проте вони можуть бути в рази більші. 

Так вони скористалися важким становищем людей, які постраждали від війни в Україні, і бажанням громадян допомогти країні, — заявили празькі правоохоронці.

Головному організатору загрожує до 8 років за ґратами.

Нагадаємо, Україна веде переговори про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next