На фронті загинув артист балету Артем Ковбасинський

На фронті загинув артист балету Артем Ковбасинський

У бою загинув 24-річний колишній артист балету литовського Клайпедського державного музичного театру Артем Ковбасинський.

Про це повідомили в пресслужбі театру.

Навесні 2022 року Артем повернувся з Литви до України, щоб стати на захист Батьківщини та близьких. Він казав, що якщо залишиться спокійно жити у Клайпеді з коханою дівчиною, то втратить гідність та людяність.

Я маю повернутися до своєї країни і захищати її від окупантів. Це мій обов’язок і перед Батьківщиною, і перед близькими, хто там залишився. Але я не приховуватиму, це рішення було важким, — розповідав Артем.

В інтерв’ю Zmones.lt він зазначав, що розуміє тих людей, які кажуть, що вони можуть з-за кордону підтримати свою країну, надсилаючи гроші чи ділячись постами в соціальних мережах, але вважав, що може бути кориснішим на фронті.

Я фізично сильний 22-річний хлопець, а це означає, що я можу допомагати не лише своїми думками, а й перебуваючи у своїй країні, на війні. Фінанси, моральна підтримка теж важливі, але з моєю реальною допомогою я буду кориснішим. Хто буде захищати Україну, якщо всі лише надсилають кошти та підтримують її словами, а не справами? Хто скористається зброєю, купленою на зібрані гроші, якщо всі люди покинуть країну? Обміркувавши все це, я вирішив, що повинен повернутися в свою країну і бути корисним їй, що це мій обов’язок і перед Батьківщиною, і перед моїми близькими, які там залишилися, — казав він.

Артем також розповідав, що його рідні не хочуть виїжджати з України, тому що це не просто місце, де вони прожили багато років, “це для них все”. А ще казав, що не боїться смерті, бо “якщо врятує хоча б кілька життів — це матиме сенс, щоб віддати своє”.

Нагадаємо, Росіяни утримують понад 23 тис. українців у пунктах тимчасового розміщення у віддалених регіонах РФ, - ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Loading...
Load next