Український фільм «Ти — Космос» здобув головну нагороду кінофестивалю в Страсбурзі

Український фільм «Ти — Космос» здобув головну нагороду кінофестивалю в Страсбурзі

28 вересня на Festival Européen du Film Fantastique de Strasbourg українська науково-фантастична стрічка «Ти — Космос» режисера Павла Острікова отримала свої перші міжнародні нагороди.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Фільм був відзначений головною нагородою фестивалю — Golden Octopus, а також отримав Silver Melies, що відкриває шлях до участі у змаганні за найпрестижнішу європейську нагороду в жанровому кіно — Golden Melies.

Світова прем’єра дебютного фільму Павла Острікова відбулася раніше в межах програми Discovery на Міжнародному кінофестивалі в Торонто (TIFF). Проєкт стрічки став переможцем 14-го конкурсного відбору Держкіно у 2020 році, що дало поштовх до активної підготовки фільмування.

Для зйомок фільму у павільйонах ДП «Національна кінематека України» були створені складні декорації, аніматронік робота, який рухався в кадрі, та детально опрацьовані космічні кораблі й інтер’єри, щоб передати атмосферу космосу.

«Ти – Космос» — науково-фантастична трагікомедія про українського далекобійника Андрія, який після вибуху Землі залишається єдиним живим у Всесвіті. Зв’язок із ним до встановлює французька вчена Катрін, і вони вирішують летіти назустріч одне одному, попри величезну відстань.

Головну роль виконав Володимир Кравчук, нині військовослужбовець ЗСУ, а його партнером став робот Максим, озвучений Леонідом Попадьком, також військовим.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства з питань кіно, компанією ForeFilms, копродукція Україна, Бельгія.

В український прокат фільм вийде навесні 2025 року.

Нагадаємо, Бібліотека Рівного першою в Україні запровадила новий сервіс: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео) Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео)
Журі 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю визначило цьогорічних переможців конкурсу.
Український фільм "Погані дороги" не увійшов у шорт-лист премії "Оскар" Український фільм "Погані дороги" не увійшов у шорт-лист премії "Оскар"
Фільм  отримав Verona Film Club Award у паралельній програмі Венеційського кінофестивалю “Тиждень критики”. Також стрічку і режисерку було номіновано на Шевченківську премію-2021 в категорії “Кіномистецтво” і “Театральне мистецтво”.
На Одеському кінофестивалі британський режисер переплутав Україну з Росією (відео) На Одеському кінофестивалі британський режисер переплутав Україну з Росією (відео)
Своє обмовку режисер, зокрема, спробував пояснити тим, що пануюча атмосфера змусила його втратити зв'язок з реальністю.
Loading...
Load next