У Мінсоцполітики розповіли, що грошей на субсидії у новому опалювальному сезоні достатньо

У Мінсоцполітики розповіли, що грошей на субсидії у новому опалювальному сезоні достатньо

Закладених у бюджети на цей та наступний роки коштів на виплату житлових субсидій достатньо, щоб допомогу отримали всі, хто її потребує.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики.

Жодних змін у формулі розрахунку субсидій або в процедурі їх призначення не відбувалось. Коштів, закладених державою у бюджет поточного та наступного – 2025 – років, достатньо, щоб допомогу від держави отримали ті, хто її потребує, - йдеться в повідомленні.

Наразі близько 2,8 млн домогосподарств вже користуються житловими субсидіями та пільгами на оплату житлово-комунальних послуг.

У міністерстві нагадали, що 1 жовтня розпочався опалювальний сезон 2024/2025 років, який триватиме до 30 квітня. Розмір виплат відповідного виду державної підтримки Пенсійний фонд перерахує автоматично, з урахуванням тривалості опалювального сезону.

За словами першого заступника міністра соціальної політики Дарії Марчак, житлово-комунальна субсидія є цільовим платежем, відповідно для її отримання вже надані кошти допомоги потрібно витрачати саме на оплату житлово-комунальних послуг, щоб не утворювалася заборгованість.

Якщо у вас виникла заборгованість і вона менше двох місяців, це не проблема. Якщо заборгованість довше, ніж два місяці, вам можуть припинити нарахування субсидій, поки ви або не погасите її, або не домовитись про реструктуризацію з надавачами житлово-комунальних послуг, - наголосила Марчак.

Нагадаємо, Українцям нарахували вже ₴42 мільйони кешбеку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада ухвалила проєкт держбюджету на 2022 рік Верховна Рада ухвалила проєкт держбюджету на 2022 рік
Сьогодні, 2 листопада, Верховна Рада в першому читанні ухвалила проєкт державного бюджету на наступний рік.
В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій
Міністерство соціальної політики запроваджує нововведення, які мають на меті ще сильніше посилити контроль за призначенням житлових субсидій для українців.
НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря
Національне антикорупційне бюро України затримало при отриманні хабаря на суму 100 тисяч доларів, брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.
Loading...
Load next