Росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів

Росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів

В межах робочої поїздки до Азербайджану виступив на Міжнародному Бакинському форуму омбудсменів з питань зміни клімату та прав людини.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Розповів, що Росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів, що призвело до забруднення ґрунтів, води, повітря та завдало шкоди природно-заповідному фонду України, ‒ заявив він.

Було обговорено вплив замінувань на екологію:

  • Внаслідок російської збройної агресії, Україна є найбільш замінованою державою світу.
  • За даними ООН, це ставить під загрозу життя і здоров’я понад 6 мільйонів людей.
  • Лише з 24 лютого 2022 року від підриву мін та вибухонебезпечних предметів загинуло 309 людей.

Близько 142 тисячі км² вважаються потенційно замінованими. Для порівняння, після війни у Хорватії потенційно замінованими вважалися 13 тисяч  км². З 1996 року процес розмінування цієї території все ще не завершений!

Наразі до розмінувань залучено 2149 операторів протимінної діяльності. Найбільшою потребою для України є забезпечення фахівців належним обладнанням і засобами.

Питання захисту права на безпечне довкілля підлягає моєму парламентському контролю. Рекомендації щодо цього висвітлюю органам влади у своїх щорічних доповідях. Що довше окупанти залишатимуться в Україні, то швидше змінюватиметься клімат усієї планети, адже війни завдають непоправної шкоди довкіллю, ‒ наголосив Лубінець.

Нагадаємо, У Бердянську знайшли мертвим суддю-зрадника Віталія Ломейка

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next