В Україні зареєстрували петицію із закликом заборонити транслювати екстрасенсів в телемарафоні

В Україні зареєстрували петицію із закликом заборонити транслювати екстрасенсів в телемарафоні
На сайті Кабінету Міністрів з’явилася петиція із закликом заборонити транслювати екстрасенсів та інших представників псевдонаукових течій у національному телемарафоні та інших випусках теле- та радіоновин.

Авторка звернення, Наталія Яковлева, вказує, що під впливом трагічних подій у своєму житті, як-от війна Росії проти України, люди у відчаї звертаються до екстрасенсів у пошуку відповідей на свої запитання та віддають за такі послуги останні гроші.

Про це йдеться на сайті петицій Кабміну.

Вона також наголошує, що чимало таких екстрасенсів мають або приховану, або відкриту проросійську позицію, не сплачують податки та «завдають великої психологічної та фінансової шкоди й без того травмованим війною людям».

У тексті петиції йдеться: "Наразі відомі українські телеканали часто запрошують багатьох відомих екстрасенсів та інших представників містичних вчень взяти участь у випусках новин або виступити в телемарафоні з метою поворожити на війну, зробити розклади таро та поділитися своїми “передбаченнями” про майбутній хід подій на фронті чи щодо обстрілів ворогом українських міст".

Особливо небезпечними є запрошувані в ефіри новин екстрасенси з російським минулим, адже вони поміж рядків закидають небезпечні проросійські меседжі-наративи, які деструктивно впливають на свідомість українців, — йдеться в тексті петиції.

Авторка звернення також наголосила, що оскільки телемарафон фінансується з держбюджету, то неприпустимим є той факт, що "за гроші українців їх успішно годують з телеекранів відвертою псевдонауковою маячнею від екстрасенсів".

Нагадаємо, У Черкасах Свято-Михайлівський собор перейшов до ПЦУ: біля храму влаштували бійню прихильки УПЦ МП

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Список професій для військового обліку жінок суттєво скоротять Список професій для військового обліку жінок суттєво скоротять
Таке доручення Зеленський дав Олександру Резнікову після розгляду відповідної петиції.
"Перевірка для Зеленського": петиція Кондратюка про заборону концертів артистів з РФ набрала 25 тисяч голосів (відео) "Перевірка для Зеленського": петиція Кондратюка про заборону концертів артистів з РФ набрала 25 тисяч голосів (відео)
Кондратюк вимагає заборонити виступи російських артистів в Україні до повернення Криму і відновлення контролю над східними кордонами країни.
Loading...
Load next