"Якщо мене повернуть у спорт, буде ультиматум": гімнаст Верняєв пригрозив змінити громадянство (відео)

"Якщо мене повернуть у спорт, буде ультиматум": гімнаст Верняєв пригрозив змінити громадянство (відео)
Цього року на Олімпійський Іграх-2020 у Токіо Врняєв не виступав через допінговий скандал й дискваліфікацію на чотири роки. Однак, навіть не виступаючи на Олімпіаді, гімнаст потрапив у черговий скандал, привітавши із золотою медаллю росіян.

Олімпійський чемпіон в Ріо у 2016 році  у вправах на брусах Олег Верняєв не виключає, що на Іграх-2024 в Парижі представлятиме вже не українську збірну. Все через конфлікт, який трапився у гімнаста у збірній України з іншими спортсменами. Так, вже на цьогорічних Олімпійських іграх у Токіо українська збірна виступала без одного зі своїх лідерів - Олега Верняєва дискваліфікували на чотири роки по справі із вживанням мельдонію - допінгу.

Тепер гімнаст наголосив, що виступатиме за Україну тільки на своїх умовах, якщо ж на це не погодяться, то він не відкидає думки про зміну українського громадянства.

Поки я тут. Я нікуди не хочу йти. Хочу бути тут, але як воно складеться, поживемо – побачимо, - сказав Верняєв в інтерв'ю hromadske.

Також гімнаст заявив, що він вважає себе патріотом, оскільки прославляє Україну у світі, несе прапор країни, через нього звучить національний гімн.

Зокрема, у коментарі "Суспільному" Верняєв розповів, що причиною для ймовірної зміни громадянства може стати те, що в Україні йому можуть не створити відповідні умови для роботи. І навіть готовий поставити жорсткий ультиматум федерації.

Чи готовий представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать [термін дискваліфікації]. Ну як: у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть у спорт, то, скажімо так, "сюсюкання не буде" - буде ультиматум: або я готуюся за повним карт-бланшом, мені готують усі умови, які потрібні, та прибирають усіх тих людей, які мені заважають. Або ж відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати. 

Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі ніяких пропозицій, оскільки я ще не повернувся у спорт. Просто говорю: або я потрібен і робіть мені повні умови, або ж не потрібен і відпускайте, - наголосив гімнаст.

При цьому спортсмен зізнався, що має конфлікт зі своїми колегами-гімнастами з якими він часто бачиться у спортивному залі під час тренувань: "Проблема в людях, які у нас знаходяться у залі. Які, скажімо так, самі собі створювали проблеми, а тепер кричать, що хтось їх ображав, заважав, що їм заважає молодіжна збірна та маленькі діти. Але це смішно, коли 30-річні дядьки говорять, що їм заважає дівчина-тренер або юніори по 17 років заважають тренуватися та готуватися до Олімпійських Ігор"

Нагадаємо, що Олег Верняєв є олімпійським чемпіоном й срібним призером Олімпіади-2016 - гімнаст здобув перше місце у вправах на брусах, а в багатоборстві став другим. Також брав участь у Олімпійських іграх у 2012 році, є чемпіоном світу зі спортивної гімнастики.

Читайте також
"Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео) "Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео)
У 2016 році Верняєв завоював золоту та срібну медалі на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, але не зміг взяти участь в Олімпіаді-2020 у Токіо через дискваліфікацію у справі про вживання допінгу - мельдонію.
Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах
Одразу два титули завоювала дебютантка Кубка світу, 15-річна Даніела Батрона, а лідер чоловічої збірної Ілля Ковтун був непереможним на брусах. Вони єдині з усіх гімнастів, кому в цьому сезоні підкорилися такі досягнення.
Loading...
Load next