"Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео)

"Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео)
У 2016 році Верняєв завоював золоту та срібну медалі на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, але не зміг взяти участь в Олімпіаді-2020 у Токіо через дискваліфікацію у справі про вживання допінгу - мельдонію.

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв заявив, що його слова про зміну громадянства були "перекручені" й наразі він не планує робити такого рішучого кроку та не хоче "шантажувати когось" зміною громадянства. Проте, раніше гімнаст говорив про конфлікт у збірній України, через який він готовий "йти туди, де йому буде зручно працювати"

Свою гучну заяву спортсмен прокоментував у дописі, який був опублікований на його сторінці у соціальній мережі Facebook.

Я народився в Україні, в моєму рідному місті Донецьк – і На Олімпійських Іграх в Ріо 2016 року я підіймав стяг своєї країни. Я не збираюсь шантажувати когось своїм переходом до іншої держави і навіть не думав над цим, тим паче, з моєю ситуацією з відстороненням, - наголосив гімнаст.

Гімнаст заявив, що його слова перекрутили та з "ніг на голову" для голосних заголовків. Спортсмен переконаний, що висвітлював події, які відбуваються всередині збірної України з гімнастики, а його слова перекрутили і виставили з ганебної сторони.

Зокрема, Верняєв також обурився, що "не було сказано те, що за підтримки президента та міністерства – підтримують спорт і розвивають його".

 Якщо взяти конкретно спортивну гімнастику, нам придбали саме той килим, який нам був потрібен на олімпійських іграх в Токіо, який коштує дуже багато. І при цьому на олімпійській базі "Конча-заспа" будується новий зал для спортивної гімнастики та інших видів спорту, - додав Верняєв.

Окрім того, він сподівається, що вже на Олімпійський Іграх-2024 у Парижі зможе представляти свою країну та показати хороший результат: "Я надіюсь, що моя ситуація з дискваліфікацією вирішиться і я зможу повернутись у тренувальний зал і плечем к плечу з нашим тренерським штабом та молодими, перспективним хлопцями у збірній - підготуватись до Олімпійських Ігор у Парижі 2024".

Нагадаємо, що раніше олімпійський чемпіон в Ріо у 2016 році  у вправах на брусах Олег Верняєв не виключав, що на Іграх-2024 в Парижі представлятиме вже не українську збірну. Все через конфлікт, який трапився у гімнаста у збірній України з іншими спортсменами. Так, вже на цьогорічних Олімпійських іграх у Токіо українська збірна виступала без одного зі своїх лідерів - Олега Верняєва дискваліфікували на чотири роки по справі із вживанням мельдонію - допінгу.

Тоді ж гімнаст наголосив, що виступатиме за Україну тільки на своїх умовах, якщо ж на це не погодяться, то він не відкидає думки про зміну українського громадянства.

Відео hromadske.

Читайте також
Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео) Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео)
Христина Погранична - українська гімнастка, фіналістка Олімпійських Ігор у Токіо, срібна призерка ІІІ-х літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі, абсолютна чемпіонка XVII Всесвітньої літньої Гімназіади 2018-го, чемпіонка України серед юніорів з художньої гімнастики 2017 і 2018 років. Спортсменка поділилася своїми враженнями від Олімпіади-2020. Розповіла про травми, прикрі інциденти під час змагань та мотивацію під час складних моментів.
Український гімнаст Олег Верняєв не поїде на Олімпіаду в Токіо через позитивний допінг-тест Український гімнаст Олег Верняєв не поїде на Олімпіаду в Токіо через позитивний допінг-тест
Українського олімпійського чемпіона та чемпіона світу Олега Верняєва дискваліфікують на 4 роки через допінг. Сам спортсмен не погоджується з рішенням арбітражу GEF.
Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020 Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020
У пресслужбі телеканалу запевнили, що не зробили цього, оскільки необхідно було виконати комерційні зобов’язання перед рекламодавцями.
Loading...
Load next