Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах

Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах
Одразу два титули завоювала дебютантка Кубка світу, 15-річна Даніела Батрона, а лідер чоловічої збірної Ілля Ковтун був непереможним на брусах. Вони єдині з усіх гімнастів, кому в цьому сезоні підкорилися такі досягнення.

Міжнародна федерація гімнастики опублікувала підсумкові рейтинги Кубка світу-2022 зі спортивної гімнастики. Серія складалася з чотирьох етапів: у Коттбусі, Досі, Каїрі та Баку. До заліку на кожному снаряді йшли три найкращі результати у фіналах кожного гімнаста або гімнастки.

Українці потрапили до десятки найкращих в усіх дисциплінах, окрім жіночого опорного стрибка. 

У семи з категорій "синьо-жовтні" потрапили до трійки найкращих, а на трьох снарядах очолили рейтинги. Зокрема, Даніела Батрона стала найкращою у двох дисциплінах: на різновисоких брусах та колоді. В цьому сезоні Кубка світу українка здобула п'ять нагород: три медалі на колоді – "золото" в Коттбусі та дві "бронзи" в Каїрі й Баку, а також "бронзу" на брусах і "срібло" у вільних вправах у Досі.

Фото: з відкритих джерел

18-річний українець Ілля Ковтун мав бездоганну серію на паралельних брусах: чотири поспіль перемоги в цій дисципліні принесли йому перший у кар'єрі Кубок світу. До цього він перемагав на рівні челендж-капів (Кубка світового виклику).

Фото: з відкритих джерел

Також високий результат у рейтингу показав інший український гімнаст – 19-річний Назар Чепурний. Він посів друге місце в опорному стрибку, поступившись лише вірменину Артурові Давтяну.

Фото: з відкритих джерел

Нагадаємо, що Україна здобула сім нагород у неповному складі на Євро-2022 з боротьби: медальний залік. Українці не виступили у вільній боротьбі, але змогли виграти нагороди на турнірі.

Злата Новосельська

Читайте також
Український шахіст став тріумфатором змагань у Франції Український шахіст став тріумфатором змагань у Франції
Шахи - як одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту.
Українці 12-ті у лижних гонках та 13-ті в шорт-треку Українці 12-ті у лижних гонках та 13-ті в шорт-треку
У Вуокатті завершився перший змагальний день XV Зимового Європейського Олімпійського фестивалю.
Loading...
Load next