Олімпіада-2022: український фігурист кваліфікувався до довільної програми Олімпійських ігор

Олімпіада-2022: український фігурист кваліфікувався до довільної програми Олімпійських ігор
На минулій зимовій Олімпіаді-2018 в Пхьончхані українські фігуристи не змогли пройти до фінальної частини змагань.

Український одиночник Іван Шмуратко увійшов до числа 24-х фігуристів, які виступлять з довільною програмою на зимових Олімпійських іграх в Пекіні. Повідомляє Українська федерація фігурного катання на ковзанах.

Учень Марини Амірханової отримав за коротку програму 78,11 балів і посів 22-е місце.

Сьогодні для мене головне, що я вийшов на лід. Ще три дні тому я не знав, що буде завтра, чи виступатиму взагалі на Олімпійських іграх. Тому дуже щасливий бути знову на льоду! Мені вдалося виконати у короткій програмі все, що планував. Вийшло добре, на мій погляд. Зараз відпущу емоції після сьогоднішнього виступу й буду налаштовуватися на довільну програму, – сказав Шмуратко.

Лідирує в олімпійському турнірі чоловіків американський спортсмен Нейтан Чен, який виграв коротку програму зі світовим рекордом – 113,97. Друге та третє місця посідають японські фігуристи – відповідно Юма Кагіяма – 108,12 та Шома Уно – 105,90.

Олімпійський чемпіон японець Юдзуро Ханю не зміг виконати сальхов у чотири оберти і з результатом 95,15 посідає восьме місце.

Нагадаємо, що Україна показала найкращий результат за 20 років на Олімпіаді-2022 у супер-гіганті. Другий результат у топ-40 для Івана Ковбаснюка.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Олімпіада-2022: Усі результати українців у 1-й день Ігор у Пекіні Олімпіада-2022: Усі результати українців у 1-й день Ігор у Пекіні
У перший день Олімпійських ігор у Пекіні українці виступили у стрибках з трампліна та лижних перегонах.
Українські фігуристи вперше за 12 років пробилися до довільного танцю на Олімпійських іграх Українські фігуристи вперше за 12 років пробилися до довільного танцю на Олімпійських іграх
Назарова та Нікітін уникнули повторення Пхьончхана-2018 та все ж вибороли місце в наступній стадії змагань.
"Відчуваю гордість і хвилювання водночас": визначились прапороносці України на церемонії відкриття Олімпіади-2022 "Відчуваю гордість і хвилювання водночас": визначились прапороносці України на церемонії відкриття Олімпіади-2022
Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.
Loading...
Load next