Збірна України з біатлону пропустить чемпіонат світу — посольство США не відкрило візи

Збірна України з біатлону пропустить чемпіонат світу — посольство США не відкрило візи
Юніорський чемпіонат світу відбудеться з 23 лютого до 2 березня.

Збірна України з біатлону пропустить головний старт сезону для юніорів – юніорський чемпіонат світу, проведення якого заплановане в американському Солт-Лейк-Сіті. Причина — відмова посольства США у Києві у відкритті віз для всього тренерського складу команди.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Вiathlon.com.

Ситуацію у подробицях прокоментував Державний тренер України з біатлону Євген Колупаєв:

Почну з того, що у нас було два варіанти подання заявки на візи – стандартна за правилами американського посольства у листопаді, та термінова – у січні. У листопаді ми не могли оформити візи з двох причин:

  • Оскільки захід – у лютому 2022 року, то з бюджету 2021 року ми не мали змоги отримати фінансування.
  •  У листопаді у нас ще не був відомий склад спортсменів, які мали взяти участь у чемпіонаті. Тому ми подавали термінову заявку на отримання віз.

Далі, як зазначив Колупаєв, тут не на їхню користь зіграли нові правила, які нещодавно почали діяти в умовах пандемії. Адже зазвичай для спортивних заходів, коли їде команда з єдиною метою та єдиним складом, заявка була колективною. І тоді команді призначався один день, коли всі спортсмени та тренери приїжджали до посольства для оформлення віз. 

Але цього разу у подачі такої групової заявки нам відмовили – довелося кожного спортсмена та тренера подавати окремо. Почали ми це робити на початку січня. І якщо для всіх спортсменів вдалося отримати 10-річні візи, то всім тренерам, сервісменам та медичному персоналу співбесіду в посольстві так і не призначили, мотивуючи це тим, що таке подання заявки для тренерів не відповідає правилам термінової поїздки.

Команда попросила допомогу з боку американської федерації, намагаючись також вирішити це питання із залученням Міністерства закордонних справ України, але обидва шляхи не привели до позитивного результату.

Нагадаємо, юніорський чемпіонат світу відбудеться з 23 лютого до 2 березня. У рамках турніру буде проведено 16 перегонів — по вісім у юнацькій та юніорській категоріях.

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна вдруге в історії завоювала "золото" на чемпіонаті світу з артистичного плавання Україна вдруге в історії завоювала "золото" на чемпіонаті світу з артистичного плавання
На останньому чемпіонаті світу-2019 Україна завоювала "бронзу" в цій дисципліні, а до цього мала срібну нагороду в 2017-му й бронзову – в 2013-му.
Павелко шукає заміну Шевченку: Сергій Ребров може очолити збірну України з футболу Павелко шукає заміну Шевченку: Сергій Ребров може очолити збірну України з футболу
Призначенню Реброва на посаду головного тренера збірної України перешкоджає його чинний контракт з еміратським "Аль-Айном".
Loading...
Load next