Еліна Світоліна в 3-годинному матчі впустила перемогу на старті турніру в Досі: результат

Еліна Світоліна в 3-годинному матчі впустила перемогу на старті турніру в Досі: результат
Як українка провела першу гру турніру: результат.

Перша ракетка України Еліна Світоліна, яка наразі посідає 15-те місце у світовому рейтингу, розпочала виступи на турнірі рівня WTA1000 у Досі. Вона єдина українка, яка залишалася в цьогорічній основній сітці Qatar Open. Повідомляє Суспільне Спорт.

У першому матчі Світоліна зустрілася з чешкою Терезою ​​Мартінцовою – 42-ю ракеткою світу. Раніше тенісистки грали одна проти одної лише одного разу: торік на турнірі в Індіан-Веллсі – тоді перемогу в трьох сетах здобула українка.

Цього разу Еліні не вдалося повторити той результат. У першій партії гравчині тричі обмінювалися брейками, зокрема українка втратила можливість подати на сет за рахунку 6:5, програвши подачу. Проте Світоліна реабілітувалася на тайбрейку, впевнено взявши останній гейм з рахунком 7:2.

Другий сет тенісистки знову розпочали з двох поспіль обмінів брейками. Тенісистки йшли нога в ногу впродовж усієї партії та не відривалися більш ніж на гейм. За рахунку 5:5 Мартінцова двічі мала прихований сетбол, і з другої спроби зробила брейк після того, як Світоліна повернула м'яч у сітку. У наступному геймі українка продовжила припускатися невимушених помилок і вперше програла сет Мартінцовій.

Усе вирішилося в третій партії. Після довгої боротьби в стартовому геймі Еліна все ж повела 1:0, але вже наступну подачу віддала суперниці. Українці вдалося зробити зворотний брейк і зрівняти до 2:2. Світоліна виграла ще два гейми поспіль, взявши подачу чешки, – 4:2. Уже в наступному Тереза скоротила відставання, але Світоліна змогла відновити перевагу в два сети, але не подала на матч за рахунку 5:3. Справа знову дійшла до тайбрейка, де гору цього разу взяла Мартинцова, яка з першого матчпойнта завершила гру на свою користь.

Нагадаємо, що "Готовий поставити будь-які гроші, що він витре ним підлогу", — Чісора про Джошуа в реванші з Усиком. Ще перед першим боєм Ентоні та Олександра Чісора давав гарантії, що його співвітчизник нокаутує українця.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Українська тенісистка несподівано виграла у третьої ракетки світу на турнірі в Дубаї Українська тенісистка несподівано виграла у третьої ракетки світу на турнірі в Дубаї
Даяна Ястремська розібралася з Барборою Крейчиковою.
Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020 Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020
Попри поразку Світоліна може встановити новий рекорд України на Олімпіадах у тенісі.
Loading...
Load next