"Це справжні у*обки": Андрій Ярмоленко про війну в Україні

"Це справжні у*обки": Андрій Ярмоленко про війну в Україні

Уродженець Чернігова та футболіст збірної України Андрій Ярмоленко розказав в ефірі програми Youtube каналу «Денисов Time. Війна» про допомогу рідному Чернігову, про те, де була його дружина та син 24 лютого та про реакцію його клубу - лондонського Вест Хема на війну в Україні, передає "Суспільне".

Я, коли побачив, що зробили з рідним Черніговом, що зробили з селами, які в Чернігівській області, без сліз це приймати неможливо. Як тільки я побачив перші бомбардування, я одразу зв’язався з мером Атрошенком, спитав, що потрібно для військових. Отримав завдання, і намагаюся втілювати мінімум того, що я зараз можу зробити. Я розумію, що це колись може закінчитися - багато дітей залишилися без батьків, багато сімей залишаються без домівок. І ми повинні будемо гуртом відбудовувати, допомагати один одному, — розповів він.

Коли почалося вторгнення, сім’я футболіста була в Україні на плановому огляді у лікаря. 23 лютого дружина і син полетіли до Києва.

Мені хотілося просто розбігтися і вдаритися головою об стіну, через те, яким я був дурним, що відправив свою сім’ю до Києва, а сам сиджу в Лондоні, — зазначив Ярмоленко.

Вторгнення Росії в Україну футболіст називає геноцидом.

Це справжні у*обки. Як можна людей назвати військовими чи чоловіками, коли ти стріляєш у дітей, ти стріляєш у жінок, — обурився футболіст.

Наразі Андрій Ярмоленко гравець лондонського Вест Хема та живе у Великобританії. Про футбол Андрію зараз говорити важко. На забиті голи на футбольному полі його надихають українці та те, як вони борються за свою свободу. Також вдячний вболівальникам Вест Хему, від яких футболіст відчуває підтримку та любов.

Я сказав собі: просто виходь і бийся, бийся, як твій народ, — запевнив він.

Каже, англійці виходять на мітинги та максимально підтримують український народ. Жодного разу не чув, щоб хтось був за росію. А мати російський паспорт - соромно. Всі захоплюються українським народом, сміливістю, духом, і кажуть, що жодна країна в світі не пішла б проти росії.

Нагадаємо, раніше Василь Ломаченко відмовився покидати Україну заради свого бою з Джорджем Комбососою.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next