20 років з дня смерті: Динамо вперше не вшанує пам’ять легенди Лобановського (відео з останнього матчу тренера)

20 років з дня смерті: Динамо вперше не вшанує пам’ять легенди Лобановського (відео з останнього матчу тренера)

Сьогодні рівно 20 років з того дня, як київське Динамо втратило найкращого тренера у своїй історії Валерія Лобановського. Він помер 13 травня 2002 року у Запоріжжі. Через шість днів після того, як переніс інсульт під час матчу чемпіонату України між Металургом та Динамо. Про це пише "Сьогодні. Спорт".

Лобановському, з яким кияни виграли Кубок кубків 1975 та 1986 років, а також Суперкубок Європи-1975, було 63 роки.

Сучасники знаменитого тренера говорили, що він випередив час. І не дивно, адже саме це було метою метра.

Копіювати привабливі зразки, наздоганяти когось – безперспективне заняття. Випереджати – ось надихаючий сенс роботи, – говорив Валерій Лобановський.

Своєю чергою Динамо на своєму офіційному сайті повідомило, що через воєнний стан клуб змушений відмовитися від проведення традиційного мітингу пам’яті Валерія Лобановського та будь-яких масових заходів, зокрема покладання квітів до пам’ятника великому Метру. Водночас у складний період, коли Україна відстоює свою незалежність, Динамо просить вшанувати пам’ять легендарного тренера самостійно.

Нагадаємо, у статусі гравця Валерій Васильович виграв чемпіонат і Кубок СРСР. У ролі тренера здобутки були куди вагомішими – 8 чемпіонств СРСР, 6 перемогу у Кубку СРСР, бронза Олімпіади-1976, 5 титулів чемпіона України, 3 перемоги в Кубку України, срібло Євро-1988, перемоги в Кубку Кубків (1975, 1986), Суперкубок Європи-1975 і три виходи в півфінал КЄЧ/ЛЧ (1977, 1987, 1999).

Раніше Збірна України з футболу презентувала нову форму на найближчі матчі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next