Відомий чеський хокеїст зустрівся з українцями та підтримав вступ України до ЄС (фото)

Відомий чеський хокеїст зустрівся з українцями та підтримав вступ України до ЄС (фото)

Знаменитий чеський хокеїст Домінік Гашек провів зустріч із українцями у Празі, повідомляє Федерація хокею України.

Захід входив до програми вступу України до Європейського союзу.

Фото: Федерація хокею України

На зустрічі були присутні заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, надзвичайний та повноважний посол України в Чехії Євген Перебийніс, виконавчий директор ФХУ Олександра Славицька, а також юні українські хокеїсти, які були змушені бігти від військової агресії Росії.

Фото: Федерація хокею України

Гашек підтримав прагнення України вступити до Євросоюзу, а також поспілкувався з дітьми та розповів їм про свій кар'єрний шлях. Екс-хокеїст зазначив, що готовий допомагати молодим гравцям розвиватися у чеських тренувальних таборах та сприяти відродженню українського хокею після війни. При цьому він наголосив на необхідності тотального усунення російських спортсменів від усіх міжнародних змагань.

Фото: Федерація хокею України

Також стало відомо, що уряд Чехії 18 травня ухвалив зміни до закону про допомогу українцям на тлі війни з Росією, які стосуються виплат грошової допомоги біженцям із України та розгляду заявки про надання тимчасового захисту.

Про це повідомляє чеське видання Blesk.

Раніше українські біженці в Чехії могли претендувати на фінансову допомогу в розмірі 5000 крон лише за наявності спеціальної візи тимчасового захисту. Нині ж, якщо біженець отримав безкоштовне житло, має харчування і засоби гігієни, таку допомогу йому не даватимуть.

У цих випадках люди вже забезпечені всім життєво необхідним. А гуманітарна допомога якраз призначена для покриття найнеобхідніших потреб, — пояснив міністр праці та соціальних справ Мар’ян Юречка.

Крім того, тепер для отримання допомоги біженець повинен проживати на території Чехії. Так уряд країни хоче побороти практику "туризму заради допомоги", коли біженець приїжджає до Чехії приїжджає тільки заради грошової допомоги.

Також чеський уряд заборонив надання тимчасового захисту громадянам Європейського Союзу, збільшив термін розгляду заявок про тимчасовий захист до 60 днів, а також зобов’язав повідомляти МВС Чехії про зміну свого місця проживання до трьох робочих днів.

Нагадаємо, раніше президент Чехії дозволив 103 чехам воювати в Збройних силах України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next