"Золото" чемпіонату Європи з карате: українка Терлюга здобула перемогу та заворожила командним виконанням гімну (відео)

"Золото" чемпіонату Європи з карате: українка Терлюга здобула перемогу та заворожила командним виконанням гімну (відео)
Уперше в кар'єрі на великому турнірі Анжеліка Терлюга перемогла головну суперницю.

Україна здобула ще одну медаль на чемпіонаті Європи-2022 з карате, що триває в турецькому Ґазіантепі. 

Терлюга змагалася в категорії до 55 кг. На шляху до сутички за титул чемпіонки Європи каратистка розгромила іспанку Карлоту Фернандес (9:0) і здолала хорватку Ему Сґарделлі (3:1), а у чвертьфіналі не залишила шансів азербайджанці Мадіні Садіґовій (8:0).

Особисту медаль на цьому чемпіонаті Анжеліка гарантувала завдяки перемозі у півфіналі, в якому вона впоралася з італійкою Веронікою Брунорі – 2:1.

У битві за "золото" Терлюга зустрілася із давньою суперницею, олімпійською чемпіонкою Івет Горановою. Саме цій болгарці українка поступилася у фіналі Олімпіади-2020, фіналі Європейських ігор-2019 та на двох чемпіонатах світу: у другому раунді-2018 і чвертьфіналі-2021. Українка ще ніколи не вигравала в Горанової на великих турнірах.

Фото: WKF/Gökhan Taner

Цього разу переможницею сутички вперше на такому рівні стала Терлюга. Попри те, що першою в рахунку повела болгарка, українська каратистка перейняла ініціативу й перемогла з рахунком 11:3.

Українка програвала 0:2, але змогла двічі провести прийоми на оцінку "іппон" (3 бали), а також ловила суперницю на контратаках. Як підсумок, дострокова перемога з рахунком 11:3.

Для Терлюги це перша медаль чемпіонату Європи за три роки. Загалом українка всьоме піднялася на п'єдестал континентальної першості й учетверте – в особистих змаганнях. До цього Анжеліка перемагала в індивідуальній першості 2018 року, мала "срібло" в 2016-му та "бронзу" в 2017-му.

Анжеліка Терлюга зробила усе, щоб український гімн лунав на усю Європу, а прапор підійнявся вище інших. Збірна України спільно з чемпіонкою Європи з карате виконала в унісон український гімн.

Нагадаємо, що Україна прийме чемпіонат Європи з карате у 2026 році - Мінспорту.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Loading...
Load next