Легендарний футбольний клуб “Карпати” відзначив своє 60-річчя (відео)

Легендарний футбольний клуб “Карпати” відзначив своє 60-річчя (відео)
З цієї нагоди влаштували масштабне дійство, де зібралися ветерани львівських “Карпат” різних поколінь.

Легендарний футбольний клуб “Карпати” відзначив своє 60-річчя. З цієї нагоди влаштували масштабне дійство, де зібралися ветерани львівських “Карпат” різних поколінь, щоб відсвяткувати знакову річницю. З цієї нагоди вони отримали подарунки від торгової марки «Львівське».

То як ніби сьогодні я все пам’ятаю: як створювалася команда, як грала команда, які були успіхи. Як знищила «Карпати» партія, бо це була народна команда, вболівальники дуже любили нас. Й тому коли ми грали особливо з московськими командами й кричали, бо дух карпатівський був у повітрі, й вони кричали «Бий москалів», - розповів Ігор Кульчицький, півзахисник «Карпат» 1963-1972 рр.

Додає, що потім влада СРСР все ж розформувала “Карпати”, але зусиллями небайдужих вдалося відновити легендарний клуб.

”Карпати” завжди були любимою командою, завжди мріяв в цій команді грати. Так сталося, що мої мрії збулися, грав тут й працював на різних посадах, а зараз працюю тренером. Це для мене клуб, який мені дав багато всього в житті, - каже Володимир Вільчинський, тренер ФК «Карпати».

Все змінюється. Змінився стадіон “Дружба” на стадіон “Україна”, покоління гравців поступово. Царство небесне тим, хто відійшов у вічність. Але не змінилося пару факторів. Й перший фактор це є наші дорогі біло-зелені кольори карпатівські, й друге любов до футболу. А третє це є наша любов до клубу, бо карпати ми одні єдині, а коли ми єдині, то ми переможемо. Слава Україні! – каже Богдан Стронціцький, тренер воротарів ФК «Карпати».

На свято завітав й діючий капітан команди Денис КожАнов. Розповідає, що виходити на поле за цю команду велика честь й велика відповідальність.

Так, це велика відповідальність, яка лягає не тільки на мені, а й на всю команду й для мене це має дуже велике значення, - пояснює Денис Кожанов, капітан команди ФК «Карпати».

Долучилися до привітань й вболівальники, які зараз на передовій захищають нашу державу.

Вітаю рідний клуб «Карпати» Львів. З днем народження, з 60-річчям й вірю, що після нашої перемоги на полях війни ви принесете нам багато перемоги на футбольних полях й кубок знову буде у Львові й ми ще вип’ємо не раз, -  каже Олег Сидорович, вболівальник ФК «Карпати».

Ми усі єдиним колективом, команда, тренери, вихованці та віддані фанати маємо здобути нашу найголовнішу перемогу в історії. Й після неї наступлять обов’язково перемоги на зелених полях. Відтак моя мрія, аби ми всі дружно на повні груди, усією чашею стадіону “Україна” заспівали  “Зелено-білі кольори, ми непереможні, шаблі до гори”. Цей період настане, я в це щиро вірю, - розповів Юрій Герун, вболівальник ФК «Карпати».

Привітав команду й міський голова Львова.

Дякуючи нашим ветеранам, дякуючи усім, хто сьогодні має можливість тримати прапор перемоги “Карпат”, то ми маємо надію. Ви знаєте львів'яни діляться на кілька категорій: є ті, хто любить “Карпати”, а є ті хто цього не розуміють. Я люблю, любив й завжди буду любити. Слава Карпатам, Слава Україні! – каже Андрій Садовий, міський голова Львова.

Й на останок своє слово сказав й віцепрезидент із маркетингу Carlsberg Ukraine Тарас Маципура. Він наголосив, що дуже символічно, що ми відзначаємо ювілей футбольного клубу «Карпати» разом із компанією «Львівське». Два бренди, що можна назвати візитівкою Львова, що дійсно є рідними кожному львів’янину. Одне місто. Два бренди. Спільне походження та легендарна історія. Й додав, що ми не тільки згадуємо історію, а й спільно формуємо її незважаючи ні на що.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Жіноча команда "Карпати" може припинити своє існування через фінансові проблеми (фото) Жіноча команда "Карпати" може припинити своє існування через фінансові проблеми (фото)
На цей час команда займає 9-е місце з 11 в Вищої ліги України. Однак, вже найближчим часом команда може припинити своє існування, оскільки не отримує фінансової підтримки через, що не може проводити тренування.
Жіночі "Карпати" зі Львова можуть припинити своє існування через фінансові проблеми (відео) Жіночі "Карпати" зі Львова можуть припинити своє існування через фінансові проблеми (відео)
У Львові під загрозою ще одні "Карпати". Цього разу жіночі. Команда з нового сезону виступає самостійно. Зараз у клубу немає коштів навіть на тренування, а за 5 днів потрібно вдома приймати київський "Аттекс".
Loading...
Load next