Українець Самуненков став наймолодшим гросмейстером у світі

Українець Самуненков став наймолодшим гросмейстером у світі

14-річний український шахіст Ігор Самуненков отримав звання міжнародного гросмейстера.

Про це йдеться на сайті Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ).

Самуненков професійно займається шахами з восьми років. У 2021-му він здобув звання майстра ФІДЕ, а у 2022-му - міжнародного майстра.

У 2023 році українець виконав норматив на трьох турнірах: чемпіонаті Європи-2023 у Словенії, Vezerkepzo Summer GM 2023 в Угорщині та Polish Extraliga у Польщі. Після цього рішенням ФІДЕ Самуненкову було присвоєно звання гросмейстера.

Нагадаємо, Газові сховища в Україні допомагають ЄС утримати низькі ціни на газ – FT

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Український шахіст став тріумфатором змагань у Франції Український шахіст став тріумфатором змагань у Франції
Шахи - як одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту.
Гол Ярмоленка у ворота збірної Нідерландів претендує на звання найкращого на Євро-2020 (відео) Гол Ярмоленка у ворота збірної Нідерландів претендує на звання найкращого на Євро-2020 (відео)
Гол вінгера збірної України Андрія Ярмоленка потрапив у список найкращих на чемпіонаті Європи з футболу за версією УЄФА. Цього разу українець відзначився фірмовим ударом з лівої.
Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео) Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео)
Збірна України з футболу, яку понад п’ять років очолював Андрій Шевченко повернула Україні справжній інтерес до футболу: такого єднання навколо національної збірної серед українських вболівальників не було вже дуже давно. Проте, яскраві виступи збірної України на цьогорічному чемпіонаті Європи з футболу, завершилися не менш яскравою та водночас несподіваною відставкою головного тренера Андрія Шевченка.
Loading...
Load next