15 із 23 мавп загинули: компанію Ілона Маска звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами

15 із 23 мавп загинули: компанію Ілона Маска звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами
Скарга зоозахисників буде подана наступного тижня до Міністерства сільського господарства США.

Зоозахисники звинуватили дослідників компанії Neuralink Ілона Маска у жорстокому поводженні з тваринами, коли проводилося тестування мозкових імплантів. Активісти стверджують, що мавпи стали учасниками екстремальних страждань під час випробувань, передає Business insider India.

Скарга зоозахисників буде подана наступного тижня до Міністерства сільського господарства США. Сторона обвинувачення каже, що отримала записи, на яких мавпи зазнавали «крайніх страждань внаслідок неадекватного догляду», а також через імпланти в голову. Документи щодо поводження з тваринами стосуються 23 мавп, що належать компанії Neuralink, які утримувалися та піддавалися експериментам з 2017 по 2020 рік.

Зоозахисники звинувачують компанію у дев'яти порушеннях Закону про благополуччя тварин, включаючи порушення умов, згідно з якими дослідники повинні мінімізувати біль та дистрес для тварин; проводити щоденні спостереження за ними, а також консультуватися з ветеринаром, що лікує, з приводу використання анестезії. Також у проекті скарги наведено приклади інцидентів, у яких мавпи постраждали.

У одного примату були відсутні пальці на руках і ногах «можливо, внаслідок членоушкодження або іншої невстановленої травми». Кажуть, 15 із 23 мавп загинули. А здоров'ю інших піддослідних тварин завдано істотної шкоди. Про це стало відомо з 700 сторінок матеріалів про експерименти, у тому числі про патологоанатомічні розтини.

Ще Neuralink використала мавп у своїх експериментах для реклами своїх успіхів. У квітні компанія опублікувала кадри, на яких мавпа використовує пристрій Neuralink для гри у відеогру Pong.

Варто додати, що компанія Neuralink розробляє пристрій, який вживлятиметься в мозок людини для моніторингу та потенційної стимуляції мозкової активності. Пристрій складається з мікрочіпа та проводів, які будуть пропущені через череп пацієнта до мозку.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск представив прогрес в роботі Neuralink.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ілон Маск призначив дату презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus Ілон Маск призначив дату презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus
Optimus покликаний замінити більшу частину рутинної людської роботи.
Ілон Маск передав Україні сонячні панелі та системи збереження енергії Tesla Powerwall Ілон Маск передав Україні сонячні панелі та системи збереження енергії Tesla Powerwall
Tesla Powerwall має високу автономність і забезпечує резервне живлення під час відключень електрики.
Ілон Маск з усіх боків показав космічний корабель Starship (відео) Ілон Маск з усіх боків показав космічний корабель Starship (відео)
Наразі SpaceX очікує отримання дозволу для першого орбітального запуску Starship.
Loading...
Load next