Українські айтішники розробили сервіс для спостереження пересування російських військ (фото)

Українські айтішники розробили сервіс для спостереження пересування російських військ (фото)
Дані для проєкту беруть із супутників, сайт поки що працює у тестовому режимі.

Українські айтішники створили сервіс під назвою Кордон.іо, який дозволяє стежити за дислокацією та динамікою розміщення російських військ на кордоні з Україною. Поки що сервіс працює в тестовому режимі

Про це повідомляє видання dev.ua., передає "ПравдаТУТ News".

Дані для проєкту беруть з супутників, аналізують і далі на карту наносять позначки про поточні позиції військ РФ. Також враховується динаміка.

Свої імена творці проєкту не розкривають. Зараз сайт працює в тестовому режимі. На ньому — клікабельна геолокація розміщення військ, по кліку відкриваються супутникові знімки, — йдеться в повідомленні.

 Скриншот сайту

Також розробники створили бот у Twitter, який пише про нові виявлення та інші дані: https://twitter.com/KordonTech 

Дані беруться у європейських супутникових операторів. Супутники постійно пролітають і фоткають. Далі наша система на знімках в районі кордонів намагається знаходити скупчення військової техніки і динаміку, що куди рухається. Далі це наноситься на карту, і постить ботом в Twitter, — пояснюють творці сервісу.

Зараз вони працюють над отриманням якісніших знімків від європейських операторів, будуть покращувати інтерфейс і хочуть і залучати аналітиків, і модераторів для поліпшення аналізу даних.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Колискова200: сервіс, який налаштовує на солодкі сни даними про втрати ворога Колискова200: сервіс, який налаштовує на солодкі сни даними про втрати ворога
Українські активісти створили сайт на ньому можна підготуватися до хороших снів інформацією про втрати російських окупантів, а також перехопленнями розмов, де вони скаржаться на поразки.
В Україні запустили сайт з відстеження пересування російських військ В Україні запустили сайт з відстеження пересування російських військ
На сайті є тематичні новини та сторінка, на якій регулярно оновлюються дані щодо кількості та місцеперебування російських військ.
Loading...
Load next