Міноборони отримало інструмент для ідентифікації живих та вбитих окупантів

Міноборони отримало інструмент для ідентифікації живих та вбитих окупантів
У Міністерстві оборони України з суботи, 12 березня, розпочали застосовувати американську технологію розпізнавання обличчя Clearview AI. Система має доступ до десятків мільярдів зображень із соцмереж серед яких і російські.

Компанія Clearview AI надала безкоштовний доступ до своєї бази зображень для міністерства оборони України. Це допоможе забезпечити ідентифікацію представників російських окупаційних військ, як живих, так і вбитих.

База даних зображень системи Clearview AI має доступ до 10 мільярдів фото, частина з яких (близько 2 мільярди) із соцмережі "ВКонтакте". Потенційно технологія може бути використана для перевірки людей на блокпостах, наприклад. Повідомляє Reuters.

Після вторгнення Росії в Україну директор Clearview AI Хоан Тон-Тхат звернувся із пропозицією допомогти в ідентифікації російських військових та у боротьбі з дезінформацією. Система здатна допомогти у встановленні особи окупантів, а також у виявленні фейків та дезінформації.

Україна отримала безкоштовний доступ до потужної пошукової системи Clearview AI з розпізнавання облич, що дає можливість, серед іншого, перевіряти людей на контрольно-пропускних пунктах, – додав Лі Волоскі, радник Clearview і колишній дипломат, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що "У світлі цих обставин": японський виробник принтерів і фотоапаратів Ricoh призупинив поставки в РФ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру
Міністр цифрової трансформації назвав її "цифровим заспокійливим".
Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео) Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео)
Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України.
Loading...
Load next