Чи може Росія знищити зв'язок в Україні: у держслужбі відповіли

Чи може Росія знищити зв'язок в Україні: у держслужбі відповіли
Росія не полишає спроб знищити українську мережу зв'язку.

Росії було б вкрай непросто знищити українську мережу зв'язку. Про це розповів голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, в Україні побудовано мережу резервування всіх даних таким чином, що знищити зв'язок одним пострілом по кабелю неможливо, а в деяких випадках навіть держава не знає, де прокладено оптоволоконні-оптичні мережі.

Наші мобільні оператори докладають усіх зусиль, починаючи за останні два роки, вони вкладали в це великі кошти для того, щоб у нас усі лінії було зарезервовано, щоб вони швидко відновлювалися, - сказав Щиголь.

Водночас, за його словами, ворог однозначно не полишив спроб знищити зв'язок в Україні.

Донесення правдивої інформації до тимчасово окупованих територій є одним із наших завдань, і ворог цьому будь-якими засобами намагається зашкодити. Ми маємо кілька міст, які на сьогодні залишаються без зв’язку. З учорашнього дня ми втратили Бердянськ, наприклад, і Мелітополь. При цьому ми вживаємо заходів щодо відновлення саме функціонування мобільних мереж та мереж інтернет, - додав Щиголь.

Нагадаємо, що з початку війни СБУ ліквідувала 5 ворожих ботоферм (відео). Через «армію ботів» поширювали фейки про війну РФ в Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українцям нагадали, як розвантажити мобільні мережі та чому це важливо в умовах війни Українцям нагадали, як розвантажити мобільні мережі та чому це важливо в умовах війни
Українці здебільшого стежать за останніми подіями на каналах месенджерів: Telegram, Viber тощо. Це впливає на мобільні мережі.
Зв’язок та мобільний інтернет ніхто не відключатиме, – Держспецзв’язку. Зв’язок та мобільний інтернет ніхто не відключатиме, – Держспецзв’язку.
з 24 лютого, управління мережами здійснюється у оперативно-надзвичайному режимі управління.
Loading...
Load next