Як убезпечити себе від ворожого спаму в месенджерах: коротка інструкція

Як убезпечити себе від ворожого спаму в месенджерах: коротка інструкція
Кібергігієна особливо важлива у період війни. Ворог робить усе, щоб здобути перевагу не лише на полі бою, а й в інфопросторі.

Від початку активного вторгнення росії на територію України значно зросла кількість інформаційно-психологічних операцій ворога. Держспецзв'язку отримує багато повідомлень про масові розсилання із закликами до українських військових – здаватися.

Держспецзв'язку опублікувало коротку інструкцію, як легко можна убезпечити себе від подібних повідомлень, встановивши кілька простих налаштувань для своїх месенджерів.

Для цього в налаштуваннях потрібно перейти в розділ "Конфіденційність та безпека" та встановити такі значення для кожного параметра: 

  •  Хто може бачити номер телефону – Ніхто
  •  Хто може знайти за номером – Мої контакти
  • Хто може бачити час моєї останньої активності – Ніхто
  • Хто може бачити фото та відео мого профілю – Мої контакти
  • Хто може додавати посилання на мій обліковий запис під час надсилання моїх повідомлень – Мої контакти
  • Хто може мені телефонувати – Мої контакти або Ніхто, тут також – для Peer-to-peer слід встановити значення – Мої контакти або Ніхто (це параметр, який дозволяє отримувати, або не отримувати вашу IP-адресу користувачам, які вас викликають)
  • Хто може додавати мене до чатів – Мої контакти

Офіційно масові розсилання повідомлень можуть здійснюватися лише операторами за зверненням НЦУ. Для прикладу, здійснюються розсилання під альфанумеричним ім'ям "ДСНС" та "Ukraine" для донесення до населення важливої інформації, - нагадують у Держспецзв'язку.

Довіряйте лише інформації, отриманій з офіційних джерел!

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись
Відкриття електронного листа призведе до можливості хакерів отримати повний контроль над вашим комп'ютером.
Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.
Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України
Президент України Володимир Зеленський 19 січня провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Основною темою бесіди стало обговорення безпеки навколо України.
Loading...
Load next