російські спецслужби використовують мобільні ігри, щоб вербувати українських дітей (відео)

російські спецслужби використовують мобільні ігри, щоб вербувати українських дітей (відео)
Доступ до адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам рф ІТ-компанія, яка зареєстрована в одній з європейських країн.

Служба безпеки України викрила спецслужби рф на використанні смартфон-ігор для вербування українських дітей. Зокрема, в одному з додатків учасники мають шукати так звані «коробки» з віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші. Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, об’єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на СБУ.

При цьому доступ до адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам рф ІТ-компанія, яка зареєстрована в одній з європейських країн і займається розповсюдженням інтерактивних платформ.

Таким чином, ворог «в темну», тобто без їх відома, використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів.

Зокрема, у Кіровоградській області було затримано двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи.

Зазачено, що СБУ здійснює комплексні заходи для блокування ворожого втручання в електронні системи офіційних мобільних додатків і притягнення до відповідальності винних осіб.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.
Loading...
Load next