30 млн записів про платежі: Anonymous зламали російський банк та платіжну систему

30 млн записів про платежі: Anonymous зламали російський банк та платіжну систему

Про два серйозних злами та витоки даних повідомили хакери угрупування Anonymous, які продовжують вести кібервійну проти росії. Пов’язане з Anonymous угрупування NB65 заявило про злам популярної в росії платіжної системи Qiwi, передає Chas.news.

Повідомляючи про це у Twitter, хакери зазначили, що вони отримали доступ до бази даних користувачів. Одночасно з цим у їх розпорядженні опинились дані 12,5 млн кредитних карт клієнтів та 30 млн записів про платежі.

Цей злам супроводжувався заявою про наступну публікацію отриманих даних. Адміністрації Qiwi пропонується зв’язатися із зламниками, інакше ті публікуватимуть по мільйону отриманих даних щодня. Натомість Qiwi повідомила про те, що дані клієнтів знаходяться в безпеці. Достеменно довіряти першій чи другій заяві наразі немає змісту, поки угрупування NB65 не опублікує хоча б якісь з отриманих даних.

Окрім того, саме угрупування Anonymous повідомило про злам декількох банків та енергетичних компаній.

Також кілька сайтів держустанов Молдови зазнали атак проросійських хакерів.

Як повідомляє Служба інформації та безпеки Молдови, йдеться про DDoS-атаки, наслідки яких уже ліквідовуються.

Кібератаку приписують російському угрупованню Killnet, яке діє за принципами хактивізму та спеціалізується на проведенні DDoS-атак на країни, які, на їхню думку, підтримують Україну. Угруповання здійснювало такі атаки на урядові сайти в країнах ЄС та на веб-інфраструктуру НАТО, а останніми днями були атаковані сайти держорганізацій у Румунії, — заявили в СІБ.

Killnet вже брали на себе відповідальність за злам урядових ресурсів. За словами представників цього угруповання, вони атакували сайт СБУ безпосередньо перед нападом Росії на Україну. Втім, українські офіційні органи не підтвердили інформацію щодо причетності цієї кібергрупи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни вже задіяли усю потужність кібератак по Україні, яку тільки могли.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next