Starlink дає відсіч: Ілон Маск заявив про нарощення росіянами кібератак

Starlink дає відсіч: Ілон Маск заявив про нарощення росіянами кібератак

Росія намагається масованими кібератаками порушити роботу супутникового інтернету Starlink. Водночас у компанії заявили, що готові протистояти будь-яким спробам країни-агресора вивести з ладу інтернет.

При цьому з кожним днем рф збільшує атаки на Starlink. Про це у Twitter заявив винахідник Ілон Маск.

За його словами, глобальна супутникова система Starlink упевнено протистоїть російським кібератакам.

Starlink досі чинила опір спробам російської кібервійни заглушити і зламати, але вони нарощують свої зусилля, – написав Маск.

Також, за інформацією Reuters, Росія робить все для того, щоб відключити супутниковий інтернет в Україні. Одна з перших масштабних кібератак сталася на початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

Росія стояла за масованою кібератакою на супутникову інтернет-мережу, яка відключила десятки тисяч модемів на початку російсько-української війни, США, Великобританії, Канади, Естонії та Європи, – пише видання.

Своєю чергою незаконне збройне формування «ДНР» заявило про блокування доступу до соціальних мереж Facebook та Instagram, повідомляють росЗМІ з посиланням на так зване «Міністерство зв'язку». Варто зазначити, що доступ до цих соцмереж заблоковано в Росії, яка перед початком повномасштабного вторгнення в Україну визнала «суверенітет» створених нею угруповань «Л/ДНР».

Доступ до соцмереж заблокований «в рамках захисту населення від інформації, що несе загрозу». У «ДНР» вважають, що материнська компанія Meta дозволяє у своїх соцмережах заклики до насильства щодо російськомовних користувачів.

У «ДНР» також заявили, що обмежать доступ «до кримінальної інформації в інтернеті: дитячої порнографії, пронаркотичного контенту, суїцидальної та іншої забороненої інформації, зокрема екстремістського та терористичного характеру».

Нагадаємо, раніше внаслідок потужної хакерської атаки на росії "помер" Rutube.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next