Інформаційна перемога: українські розвідники отримали від Ілона Маска Starlink для спецмісій

Інформаційна перемога: українські розвідники отримали від Ілона Маска Starlink для спецмісій

Американський підприємець Ілон Маск передав українській розвідці термінали Starlink, які є необхідними для проведення спеціальних місій.

Про це 11 червня повідомила пресслужба Міноборони України.

Багатозадачному Ілону Маску вдається не тільки працювати над підготовкою до місії на Марс, але й передавати нашій розвідці такі необхідні для їхніх спеціальних місій Starlinks. Українська армія захищає свободу на Землі, щоб її можна було встановити і на Марсі, — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою компанія Starlink Ілона Маска забезпечила інформаційну перемогу України, завадивши Росії відрізати країну від зовнішнього світу з початком повномасштабної війни.

Про це пише Politico у статті "UkraineX: як космічні супутники Ілона Маска змінили війну на землі".

Стратегічний ефект полягає у тому, що Starlink повністю зруйнував інформаційну кампанію Путіна. Він так і не зміг змусити Зеленського замовкнути, – зазначив бригадний генерал армії США, директор відділу космічних інновацій при відділі оборонних інновацій, технологічного аванпосту Пентагону Стів Бутоу.

З посиланням на розвідки США, ЄС і Британії повідомляється. що всього за годину до вторгнення Росія зламала Viasat, мережу якої використовували українські військові. Тоді SpaceX Маска оперативно розмістила близько 50 супутників над Україною. Процес розгортання зв'язку в країні дещо сповільнила бюрократична тяганина з боку США.

На цей час Starlink в Україні використовують не тільки для зв'язку в обложених містах і на фронті, але і для роботи артилерії та скидання бомб на позиції загарбників.

У статті наголошується, що через цю мережу Зеленський регулярно дає інформацію для мільйонів передплатників і телефонує в Zoom зі світовими лідерами. Завдяки Starlink українські військові на "Азовсталі" могли підтримувати зв'язок зі своїм командуванням і президентом, а також давати відеоінтерв'ю в прямому ефірі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звичайні українські користувачі зможуть придбати термінали Starlink.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next