За кілька днів повз Землю пролетить величезний астероїд

За кілька днів повз Землю пролетить величезний астероїд
Астероїд діаметром 1,8 км 27 травня пролетить повз нашу планету на відстані 4 млн км, що майже вдесятеро більше відстані між Землею і Місяцем.

27 травня повз Землю пролеить величезний астероїд, який в чотири рази перевищує розмір Емпайр-стейт-білдінг і скаладає в діаметрі 1,8 км. Повідомляє Science Alert.

Хоча враховуючи розміри об'єкту, NASA кваліфікувало його як "потенційно небезпечний", хвилюватися не варто: астероїд 7335 пролетить повз нашу планету на відстані приблизно 4 мільйони кілометрів. Це майже в 10 разів більше середньої відстані між Землею і Місяцем.

Таку кваліфікацію астероїду агентство дало через те, що якщо колись його орбіта перетнеться з орбітою Землі, це може вплинути на нашу планету.

У NASA також кажуть, що астероїд 7335 – найбільший астероїд, що наблизиться до Землі у 2022 році.

Швидкість руху цього каменя складає 76 тис. км на годину, тобто він у 20 разів швидший за кулю. Наступного разу він пролітатиме повз Землю в 2055 році, але очікується, що тоді його траєкторія буде ще далі від Землі – на відстані, що у 70 разів перевищує відстань від Землі до Місяця.

Нагадаємо, що невідомі вкрали з російського офісу TikTok техніку Apple на значну суму.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
Loading...
Load next