Війна, якщо дивитися згори, у сто разів ірраціональніша, ніж із землі: астронавти бачать війну в Україні навіть із борту космічної станції

Війна, якщо дивитися згори, у сто разів ірраціональніша, ніж із землі: астронавти бачать війну в Україні навіть із борту космічної станції

Масштабні обстріли кількох українських міст були настільки жорстокими, що вторгнення можна побачити буквально з космосу, шокуюче нагадування про нищівні масштаби війни, що триває. Пише Futurism.

Коли ви перебуваєте в космосі, ви спочатку відчуваєте себе так далеко, — сказав німецькій телекомпанії ARD астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Маттіас Маурер, який нещодавно провів 177 днів на борту космічної станції.

Вторгнення "було чітко видно неозброєним оком з космосу", - нагадав він, додавши, що він міг помітити "величезні чорні стовпи диму над такими містами, як Маріуполь", портовим містом, яке було зруйновано російськими військами.

Маурер згадує, що помітив перші ознаки конфлікту з МКС.

На початку війни вся країна потемніла вночі, - сказав він ARD.

«Люди фактично впізнали лише Київ», – додав він. "Тоді ви також могли бачити удари в перші дні війни. У Києві вночі можна було побачити блискавки", навіть коли окремі ракети влучали в цілі.

Попри постійну присутність росії на Міжнародній космічній станції, Маурер стверджував, що всі члени екіпажу досить швидко погодилися з тим, що «в Україні відбуваються жахливі речі».

Важко отримати повне уявлення про те, яким воно має бути, співжиття з російськими силами в тісних межах космічної станції. Але, згідно з іншими свідченнями з перших рук, поки що все залишалося цивілізованим і мирним, з єдиною помітною різницею, що іноді траплялися незручні розмови. Як не дивно, важко спостерігати, як розгортається війна, навіть із сотень миль над Землею.

Війна, якщо дивитися згори, у сто разів ірраціональніша, ніж із землі. Чому б нам, людям, не триматися разом? — сказав Маурер ARD. 

Нагадаємо, що окупанти глушать зв'язок у Бердянську, Мелітополі та інших окупованих містах.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Європа відмовилася співпрацювати з Росією щодо місії ExoMars Європа відмовилася співпрацювати з Росією щодо місії ExoMars
Вони засудили агресію проти України.
"Роскосмос" хоче запустити супутники для стеження за війною в Україні "Роскосмос" хоче запустити супутники для стеження за війною в Україні
Країні для цього необхідні тисячі супутників, вона ж має лиш 161.
Loading...
Load next